May 27, 2020

Het ziet er naar uit dat zomer 2020 er eentje wordt, zonder ticket naar een tropisch paradijs, om er roze flamingo’s te spotten.

Geen schilderachtige sunsets en vakantiefoto’s die beeldig genoeg zijn om in te kaderen.

Gelukkig komen we er nog mee weg, als we bij zomerse temperaturen een I-am-in-a- flamingo-kind-of-mood jurkje aantrekken.

Voorlopig kunnen we nog even niet op het terrasje van onze favoriete cocktailbar gaan. Maar hey, wat houdt je tegen om thuis, binnen je eigen bubbel, een happy hour te plannen.

Je hebt vast nog wel ergens wat zomerse attributen waarmee je een g...

May 14, 2020

Wie herinnert zich nog de gevleugelde woorden, Hoger-Lager, uit het TV-spelprogramma met Walter Capiau.

Het zijn diezelfde woorden die je ook vaak hoort bij het ophangen van kaders of schilderijen. Hoger of lager? Of hoe hoog moet ik mijn schilderij hangen? Een betere vraag zou zijn, hoe -laag- mag ik mijn schilderij hangen. 

Tenzij je in een museum woont gelden er geen strikte regels om die hoogte te bepalen.

Een aantal punten zijn wel belangrijk om rekening mee te houden, voordat je met klamme handen een gat op de verkeerde hoogte  in je muur drilt.

Tips:

- Vaak, lees bijna al...

April 27, 2020

In een ideale wereld zouden we allemaal een thuis-kantoor hebben.

Droom jij daar ook van?

Een plaats waar je ongestoord kan werken, liefst met zicht op de tuin. Feilloze wifi en een coffee-corner  zijn er  als vanzelfsprekend aanwezig.  En om even te ontstressen staat er in de hoek van je home-office een schildersezel met een half afgewerkt kunstwerk waar je lekker aan kan verder kliederen.

Helaas pindakaas, het echte leven ziet er net iets anders uit.

Hoe creeër jij in jouw kot dan wel een werkbare zone?

Hier enkele tips:

Begin met het uitzoeken van een plaatsje waar e...

April 20, 2020

Bij het ontwerpen van een interieur, in dit geval een gezellige zithoek,  is het uitzoeken van de verschillende materialen het meest spannende gedeelte.

Materiaal-keuzes die in sterk contrast staan met mekaar zorgen voor een dynamische look. Denk daarbij bvb aan fluweel tov groffe breisels, glas tov gevlochten bamboe. Ook het abstracte schilderij op de foto met een dikke uitgsproken structuurverf  staat in contrast  met het kraakwitte gladde textiel van de sofa.

Materialen met een duidelijk relief of voelbaar patroon zorgen voor een pittige toets en vermijden dat een int...

April 9, 2020

Neen,  dat moet niet. Dus weg watervrees voor het gaten boren.

Je kan een artistiek hoekje creëren door een groot schilderij of een grote kader gewoon op de grond neer te zetten. Je zet de kader of het schilderij dan lichtjes schuin om het naar voor vallen te vermijden.

Onderaan zet je het schilderij, pakweg 10 à15cm centimeters verwijderd van de muur maar wel parallel met de muur.

Om het wegschuiven van het schilderij te vermijden kan je op de vloer discreet een stukje tochtstrip aanbrengen. Meubelviltjes zijn voor deze anti-wegschuiftruc- ook zeer handig om in huis te hebben...

November 6, 2019

Kunstenaar Vincent Declercq is gek op kleur. 

Kleur is de taal  waarin hij zich kan uiten en waarmee hij een positieve boodschap de wereld in stuurt.

De vrolijke cartoonfiguurtjes in zijn artwork, brengen je meteen aan het lachen.

En precies dat is de grootste betrachting van Vincent D. Mensen aan het lachen brengen.

Zijn artwork is leuk om een kamer meteen een pop-of-colour te geven. Je kan er een sporter mee verrassen, of je saaie kantoor mee pimpen.

Het artwork van Vincent D. kan je alleenstaand hangen of in een reeks van meerdere motiefjes bij mekaar.

En de  DJ…  die trekt zo...

January 31, 2019

Los van de vaak lang aanslepende politieke conflicten over een gebied, zijn  deze ‘s werelds mooiste plekken vaak een inspiratiebron voor kunstenaars en creatievelingen.

In onze Mixed Media collectie werden al die  opgedane wereldse indrukken abstract weergegeven op canvas.

Subtiel, maar met een krachtige boodschap in bijvoorbeeld,  Jammu and Kasjmir Calling.  Korter bij huis lijkt de onstuimige, schijnbaar eindeloze kustlijn van- Lets meet at Luskentyre – op een bezoek van jou te wachten.

Tijdens al die reizen liep er één kleur als rode draad door al die droomlocaties,...

September 28, 2018

Ze zijn opnieuw hip! Kaders. Vaak in strak zwart of wit.  Hier en daar zie je  zelfs  opnieuw een sobere gouden kader of een naturel exemplaar.

En laat kaders maken nu net het ambacht zijn waarmee wij meer dan 40 jaar geleden het Euro-Art atelier  opstarten. Je kan je wel voorstellen dat wij bij Euro-Art van deze trend helemaal gelukkig worden.

Om mee te gaan in deze trend hebben we een aantal bijzondere art prints geselecteerd en ingelijst in eigen atelier.

Hang ze in groep voor een eclectisch stijl, of kies een statement piece uit als blikvanger voor je interieur....

June 14, 2018

Met titels als  ‘Blue Velvet Memories’ en  ‘Breaking down the smokescreen’ spreekt onze nieuwe collectie Mixed Media Paintings tot de verbeelding.

De poëtische titels van deze schilderijen,  zijn de verwoording voor deze experimentele wanddecoratie in extra groot formaat. De subtiele kleurnuances sluiten naadloos aan bij heel veel  interieurstijlen.

Voor deze collectie  werd er gewerkt met verschillende materialen en structuren waardoor deze schilderijen het licht mooi vangen en opnieuw reflecteren in de ruimte waar ze ophangen.

Ieder schilderij is opgebouwd uit vers...

October 5, 2016

Terwijl herfst 2016 ons probeert te misleiden schuiven we onherroepelijk richting koude winter.

Dat betekent ook meer tijd binnenshuis doorbrengen, op zoek naar intimiteit en rust.

Voor wie de gold rush van het voorjaar net iets te gewaagd vond is er nu een subtielere versie. Warme grijstinten worden gecombineerd met een gouden accent. Wollige plaids hebben een subtiel gouden draadje en zijn de tegenpool van stoere grote rieten manden. Gouden woonaccessoires worden gegroepeerd op een ruw blank houten dienblad. Muren krijgen een meer gebluste tint en daarbij past wanddecoratie...

Please reload

© 2020 by Euro-Art      

All rights reserved                      

 

Euro-Art

Eilandje 11A  B-2200 

Herentals  Belgie

Tel: +32 (0)14 21 69 50

info@euroart.be

BTW nummer: BE.0.424.471.109